Úřední deska už pouze digitálně

V rámci pokračující digitalizace přechází Městská část Praha 16 na elektronickou úřední desku. Dokumenty budou úředníci radotínské radnice zveřejňovat už pouze v modernější digitální podobě. Nová e-deska je od dnešního dne umístěna na fasádě budovy Václava Balého 23/3 napravo od hlavního vstupu do objektu. Změny začnou platit od pátku 11. října. 

„Další krok v dlouhodobém procesu digitalizace naší radnice je ode dneška dokončen. Věřím, že občané nové a moderní řešení ocení. Díky demontáži starých tabulí budeme navíc moci v brzké době upravit celý parčík před radnicí a realizovat zde ekologický projekt s výsadbou nové zeleně a zadržováním dešťové vody,“ sděluje radotínský starosta Karel Hanzlík.



Panel s velkým 55palcovým LCD displejem od společnosti Galileo je přístupný 24 hodin denně. Ovládání je jednoduché a intuitivní. Přístupnost je zajištěna i pro invalidní občany. Ti mohou panel ovládat pomocí tlačítka se symbolem vozíčkáře v pravém dolním rohu. Tím se celá dotyková část přesune dolů a panel tak může obsluhovat i člověk sedící na invalidním vozíku. 

Panel podporuje i zoomování, které uživateli umožňuje zvětšit nebo naopak zmenšit písmo. Radnici se navíc podařilo dohodnout s dodavatelem umístění desky v provedení „slim“, tedy zeštíhlené verze, která s fasádou mnohem lépe ladí. „Úřední desku ve velikosti obrazovky 55 palců v tomto inovovaném provedení má Radotín jako první v republice,“ dodává starosta Hanzlík. 

Digitální úřední deska od pátku 11. října plně nahrazuje analogovou a zastaralou formu zveřejňování dokumentů. Dosud se s nimi mohli občané seznamovat na takzvané kamenné desce, kterou až do dnešního dne tvořily kovové uzamčené panely na přístupové cestě k radnici. 

V souladu s legislativou má tato „pevná digitální“ úřední deska i svoji webovou verzi, kde jsou zveřejňovány stejné dokumenty. 

Odkazy: 
➡️ Webová úřední deska je stále k dispozici na radničních stránkách
➡️ Usnesení Zastupitelstva městské části Praha 16
➡️ Usnesení Rady městské části Praha 16
Zveřejněno: 10.10.2024 – Jana Hejrová ; Přečteno 345 x
Vytisknout