Adventní trhy v partnerském městě

Adventními trhy otevřeli v Burglengenfeldu v pátek 1. prosince nadcházející slavnostní čas. Poprvé u toho nechyběla ani početná delegace z partnerského města Radotína.

Slavnostní průvod, dechová kapela, zářící vánoční strom, stánky s voňavým sortimentem, milé uvítání místních i delegací z Radotína a Johanngeorgenstadtu, tak vypadalo tento pátek 1. prosince vpodvečer zahájení adventního času v Burglengenfeldu, od roku 1992 partnerském městě Radotína. 



Na místě se sešli starostové všech tří měst, bavorský Thomas Gesche, saský André Oswald a český Karel Hanzlík, s nímž do Horní Falci cestovala početná delegace zaměstnanců a dalších členů vedení radnice (místostarosta Miroslav Knotek, radní Viktor Krištof). Všichni tak společně mohli ocenit vánoční výzdobu a osvětlení, které od pátečního večera rozzářily celé burglengenfeldské náměstí a přilehlé ulice a umocnily kouzlo adventního času spolu s intenzivně padajícím sněhem.

Pracovní program pokračoval celý večer i v sobotu 2. prosince. Hosté z partnerských měst byli nejprve provedeni sportovním areálem „Bulmare“: diskuse se zaměřila zejména na provozní záležitosti, počet návštěvníků i aktuální náklady s ohledem na prudký nárůst ceny energií – bazény a celý areál je vytápěn kotelnou na zemní plyn. Dalšími zastávkami byly zbrusu nová a moderní přístavba základní školy (celkové náklady 16 mil. eur na 8 nových tříd) a areál jediné městem provozované mateřské školy (jedna ze šesti, které na území města fungují, ostatní provozují soukromé subjekty).
Zveřejněno: 05.12.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 549 x
Vytisknout