Havelské posvícení

Tradiční posvícenská slavnost se bude konat v Radotíně v ulicích Václava Balého a Loučanská a před radotínskou radnicí na náměstí Sv. Petra a Pavla. Akci pořádá Městská část Praha 16 ve spolupráci s Kulturně komunitním centrem Koruna ve dnech 12. a 13. října 2024.

Šestadvacátý ročník Havelského posvícení bude zahájen v 9:00, kulturní program odstartuje v 10:30. 

Během obou víkendových dnů je připraven program pro malé i dospělé návštěvníky. Vystoupí kapely Minus123minut, 2CV Band, Meki Tribute, Ritmo Gitano, Bandarend, I Love You Honey Bunny, Circus Ponorka, Olympic Tribute, Yung Dee a staropražské písničky doveze Třehusk. 

Dětem budou určena pohádková představení Divadla B, Zbraslavské divadelní společnosti a Loutky bez hranic, dorazí i kouzelník Ondřej Soukup. K vidění bude také soubor Holektiv, který kombinuje fyzické divadlo, tanec a nový cirkus. Představí se další dětské, zájmové, vzdělávací a volnočasové organizace a spolky.

Program Havelského posvícení, 12. a 13. října 2024

Program Havelského posvícení, 12. a 13. října 2024

Kromě bohatého kulturního programu zde najdete pestrou nabídku výrobků od lokálních řemeslníků, nakoupit můžete například užitkovou i okrasnou keramiku, dřevěné výrobky (misky, lžíce, korbele, tácy, aj.), kožené výrobky (opasky, brašny, kabelky, pouzdra, aj.), šperky, šité oblečení pro děti i dospělé, suchou vazbu květin a věnců, textilní kabelky, pouzdra, obaly na knihy, kosmetiku, svíčky a mnoho dalšího.

Z delikates se můžete těšit na široký sortiment vyzrálých sýrů, uzenin z Alpské oblasti Tyrol, slané karamelky, tradiční perníčky, moravské frgále, koření, med, medovinu, raw delikatesy, bubble waffle, trdelník, sladké i slané palačinky a další pochutiny.

O občerstvení se postarají místní restaurace, jako je Pivovar Horymír, restaurace Sokolovna, občerstvení Biotop, Beach bar a od sousedů z Černošic přijede food truck Bolleta. Věříme, že si každý najde to své, co mu udělá dobře na duši i v žaludku. 

Vstup na Havelské posvícení je zdarma.

Časový harmonogram: 
Související články: 
➡️ Fotogalerie uplynulých posvícení
➡️ Událost na facebooku
➡️ Uzavírka ulic během Havelského posvícení
➡️ Dopravní opatření během konání posvícení na úřední desce
➡️ Pro prodejce: Havelské posvícení

Pozvánka na Havelské posvícení, 12. a 13. října 2024

Akce v knihovně: 


Vloženo: 02.10.2024 – Jana Hejrová   |   Zveřejněno: 11.10.2024 – Jana Hejrová ; Přečteno 3500 x
Vytisknout