Kam v Radotíně na úřad

Všechna pracoviště Úřadu městské části Praha 16, která v Radotíně sídlila v objektu bývalé akumulátorky, se přesunula do jiných budov. Kde si tedy nyní mohou občané zařídit občanský průkaz, cestovní pas, ověřit podpis, listinu, pořídit výstupy z Czech Pointu nebo vyjednat záležitosti související s živnostenským podnikáním? 

Hlavní sídlo a poštovní adresa radotínského úřadu je v ulici Václava Balého 23/3. Jednotlivé agendy jsou ale rozděleny do několika dalších budov. Jejich přehled najdete pod tímto odkazem nebo v této mapce (pdf).

Rozmístění odborů ÚMČ Praha 16 od 1.7.2024





















Kde si tedy vyřídit ty nejběžnější záležitosti a kam se obrátit? 

Občanské průkazy, cestovní doklady ➡️ náměstí Osvoboditelů 44/15  ➡️ Oddělení evidence obyvatel a osobních dokladů
Pro osobní doklady jako jsou občanské průkazy nebo cestovní pasy mohou občané zajít do objektu na náměstí Osvoboditelů 44/15. Jedná se o
přízemí historické budovy Koruny.
Kontakty

Czech Point + vidimace a legalizace
➡️ Václava Balého 23/3, přízemí ➡️ Úsek matrik
➡️ U Starého stadionu 1379/13 ➡️ Odbor živnostenský
➡️ Sídliště 1600/15a ➡️ Odbor ekonomický 
Ověření listiny nebo podpisu a o výstupy ze systému Czech Point je možné požádat na třech pracovištích Úřadu městské části Praha 16. Kromě matriky, která se nachází v budově radnice v ulici Václava Balého 23/3, se jedná i o pracoviště živnostenského odboru v ulici U Starého stadionu 1379/13, výpisy poskytují i pracovnice ekonomického odboru na adrese Sídliště 1600/15a. 

Dopravní přestupky ➡️ náměstí Osvoboditelů 44/15 ➡️ Oddělení dopravních agend
V Koruně se od začátku července nově řeší dopravní přestupky. Hlavní město totiž převádí agendu spojenou s dopravními přestupky na 22 velkých městských částí. Pokud řidič po spáchání přestupku nedostane od policistů pokutu na místě, posouvá se další projednávání na úřad v místě, kde k události došlo. Týká se to například přestupků zaznamenaných kamerami a radary.

Jedna důležitá věc se však nemění: vydávání nebo odebírání řidičských průkazů zůstává v pravomoci magistrátu hlavního města. Agendu řidičských průkazů bude i nadále možné vyřizovat kousek od stanice metra Vyšehrad, v budově vedle kongresového centra. 
Zveřejněno: 07.08.2024 – Jana Hejrová ; Přečteno 285 x
Vytisknout