Hlasujte pro radotínskou lávku

Lávka soutěží o Cenu veřejnosti v rámci dvacátého ročníku Ceny inženýrské komory. O přízeň veřejnosti se uchází celkem 67 staveb a dva inženýrské návrhy. Soutěž pořádá Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků. 

Hlasování probíhá na stránkách cik.ckait.cz až do 6. září 2024. Vítěz hlasování bude vyhlášen 19. října během Shromáždění delegátů České komory autorizovaných inženýrů a techniků. 

Hlasuji pro radotínskou lávku přes Berounku

Nová dominanta Radotína se už jedním oceněním může pochlubit. Ministerstvo dopravy udělilo lávce cenu Mostní dílo 2022. Radotínskou lávku na toto ocenění navrhlo Mezinárodní sympozium mosty 2024, které se v dubnu konalo v Brně. Odkaz na článek

Lávka je zajímavá zejména svým excentrickým zavěšením na jednom pylonu, který je kloubově uložen přímo na horním pásu příhradové konstrukce. Jejími autory jsou architekt Josef Pleskot a projektant Vladimír Janata. Výrobcem ocelové konstrukce byla společnost Excon. Přemostění nahradilo původní betonovou konstrukci z roku 1994, která byla po povodních staticky ve velice problémovém stavu. Investorem stavby byla radotínská radnice, finance na její zřízení poskytlo hlavní město Praha.

Lávka přes Berounku, 14.6.2024
Radotínská lávka přes Berounku, 14.6.2024
Zveřejněno: 08.07.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 333 x
Vytisknout